Koekausi

Tässä hiukan infoa tulevaisuuden vaihto-opiskelijoille tai muuten vaan Otagon yliopiston koekaudesta kiinnostuneille ihmisille:

Lukukauteni alkoi 20. päivä helmikuuta orientaatioviikolla, oli yli viikon tauolla pitkäperjantaina 14.4, ja päättyy virallisesti 21. päivä kesäkuuta. Olen kuitenkin jo tehnyt kaikki kokeeni, joten vapaus saapui minulle yli viikon aikaisemmin.

Toisin kuin kotona, jossa opiskelen useamman kurssin periodissa, joita on lukukaudessa kaksi ja lukuvuodessa neljä, opiskelen täällä kolme kurssia lukukaudessa: yksi kurssi on siis hiukan laajempi kokonaisuus, joka vastaa noin 9 opintopistettä kotona. Lukukauden aikana voi olla pienempiä testejä, mutta kurssi huipentuu yleensä koekautena pidettävään kokeeseen. Poikkeuksiakin on, kuten ystävieni käymät tanssikurssit, jotka loppuivat ennen koekautta tanssiesitykseen.

Viimeinen oppitunti oli perjantaina 2. kesäkuuta, josta alkoi 19 päivän koekausi. Kokeiden päivämäärät saimme tietää huhtikuun puolenvälin jälkeen, joka on aika myöhään, varsinkin amerikkalaisille ystävilleni, jotka jo nyt saattavat tietää ensisyksyn koeaikataulut. Minullekin se oli hiukan myöhään, sillä lentoliput olivat ehtineet kallistua. Päätimme kuitenkin lentää ystävieni kanssa kotiin Sydneyn kautta, jonka takia lähdemme koekauden jälkeen, 22. päivä, jolloin vuokrasopimus päättyy ja jolloin meidän täytyy palauttaa avaimet ennen keskipäivää.

Koepäivämäärät ilmoitetaan siis Otagon yliopiston nettisivuilla huhtikuussa, eikä näitä päivämääriä voi muuttaa, paitsi jos on aivan pakko. Omat koepäiväni olivat 8. kesäkuuta, 10. kesäkuuta sekä 13. kesäkuuta. Kokeita on siis myös lauantaisin.

Kokeiden painotus vaihtelee kursseittain: Omat kokeeni olivat 40-50% koko kurssin arvosanasta. Ystävilläni on kokeita, jotka ovat jopa 70% kurssin arvosanasta. Loput arvosanasta tulee laboratorioraporteista, esseistä, esitelmistä, tutoriaaleilla olosta ja muista tehtävistä.

Kokeeseen en tarvinnut mukaan muuta kuin opiskelijakortin ja pari kuulakärkikynää, koska minun kokeeni olivat esseekokeita. Monivalintakokeisiin otetaan lyijykynä, joissakin kokeissa tarvitaan laskinta. Mikä laskin on sallittu riippuu kurssista, mutta käsittääkseni laskimia saa tarvittaessa ostettua ja lainattua opiskelijoiden facebook-ryhmistä ja Otago Flatting Goods -ryhmästä.

Paikalle pitää tulla 20 minuuttia ennen kokeen alkua. Ovella kullekin opiskelijalle annetaan lappu, jossa on jokin numero. Sitten istutaan sen numeron osoittamaan paikkaan ja täytetään koevihkoon omat tiedot. Yksi läpyskä revitään koevihkosta pois ja kun lupa on annettu, kysymysvihko voidaan kääntää, sivumäärä pitää tarkistaa ja sitten voi alkaa vastaamaan kysymyksiin.

Itselläni kokeet olivat kohtalaisen helppoja,  (arvosanoja vielä tosin odotellen..) vaikka en ole englannin natiivipuhuja. Viimeisillä luennoilla ja tutoriaaleilla kokeiden mahdolliset kysymykset oli kerrottu ja käyty läåi. Eräässä kurssissa kysymykset kerrottiin etukäteen, muttei sanatarkasti, toisessa annettiin lista kysymyksiä ja jos ne osasi, pärjäisi kokeessa hyvin. Kolmannessa vihjailtiin. Yhdessä kokeessa kaikkiin kysymyksiin piti vastata, toisissa sai valita kysymykset, joihin vastaisi.

Kokeesta saa lähteä tunnin jälkeen ja koeaika loppui – ainakin minun kokeissani – kahden tunnin jälkeen. Viimeisen vartin aikana ei saanut poistua.

Kokeet pelottivat minua eniten, koska pelkäsin, että unohtaisin sanastot ja englanninkielen pelottavassa tilanteessa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten hyvin pystyin tuottamaan erilaisia, värikkäitä lauseita lyhyessäkin ajassa. Vaihtolukukausi on tehnyt tehtävänsä. Viralliset, lopulliset tulokset ilmestyvät eVisioniin 3. heinäkuuta, ja tiedot välitetään automaattisesti Helsingin yliopistolle.

Loppukoekauden vietän pakkaamalla ja kokkaamalla kavereilleni, jotka yhä käyvät kokeissa. Lisäksi hyödynnän koekauden palveluita, joita muun muassa OUSA järjestää: syön ilmaista aamiaista, käyn ilmaisessa saunassa, kokeilen ehkä jotain tunteja salilla ja niin edelleen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s