Ympäri Otagoa

Jos viettää pari viikonloppua Dunedinissa, houkuttaa pakomatka muualle Otagoon. Niinpä hyppäsimme jälleen kaverimme autoon ja suuntasimme kohti Queenstownia, turistikaupunkia vuorien juurella ja järven rannalla. Samana viikonloppuna koimme kulttuuria, kävimme satumaisessa pikkukylässä ja kokeilimme extreme-urheilua Wanakan upeissa maisemissa.

Perjantaina, 2. kesäkuuta pakkasimme kimpsut ja kampsut ja hyppäsimme ystävämme maatila-auton kyytiin ja lähdimme ajamaan kohti Queenstownia. Tarvitsimme lomaa kokeisiin lukemisesta ja jännitystä Dunedinin ulkopuolelta. Lisäksi tämä olisi viimeinen kerta kun ehtisimme ajamaan Otagon alueella ja käymään kuuluisan kauniissa Queenstownissa ja Wanakassa, joka on myös ansainnut huomionsa.

IMG_2811.JPG

Ystävämme vanhemmat olivat matkustaneet Yhdysvalloista vierailulle viikoksi ja saimme majoittua Queenstownissa heidän vuokraamallaan Airbnb-asunnolla. Kävimme fergburgerissa (nyt kolmas kerta), jossa jonotus kävi tällä kertaa nopeasti ja sitten kiertelimme Queenstownin valofestivaalilla. Meillä oli siis tuuria asunnon, ruuan ja tekemisen suhteen.


Valofestivaali sijaitsi Queenstownin pienellä puistoalueella, Queenstown Gardenssissa, joka on pieni niemi järven rannalla. Aluksi valonähtävyydet olivat valaistuja patsaita, jotka pian vaihtuivat koristeilla valaistuihin puihin ja lopulta valopatsaihin. Teokset paranivat loppua kohti ja suosikkini oli muista täällä sijaitseva valtava diskopallo puiden keskellä. Se valaisi pieniä pisteitä puihin lähellä ja kaukaa, niin että mustassa pimeydessä tuntui välillä siltä, että oli keskellä linnunrataa. Pienien ajanjaksojen välein diskopallo välkkyi kirkkaasti. Välillä jumputukseen vaihtuva mystinen musiikki sopi tunnelmaan täydellisesti.

​​​
Toiseksi top 2 listallani tuli Kummallinen alue puiston toisessa metsämäisessä osassa, jossa sientenmuotoiset katokset oli valaistu ja maassa kiemurtelivat valojohdot. Musiikki oli hyvin eriskummallista ja ajattelin, että jatkoimme avaruusteemalla, sillä välillä konemusiikin seasta kuului jonkun ääniä ja sanoja, joista en ymmärtänyt mitään. Hetken päästä minulle selvisi, että yhden katoksen alla oli tietokone ja toisen mikrofooni. Mikrofonin luo pääsi sanomaan viestinsä, mutta ääni tuli ulos tunnistamattomana. Tietokoneen luona pääsi painamaan nappeja ja luomaan kokonaisuuksia erilaisista äänistä. Pakko myöntää, etten ennen kuin tämä valaistui minulle, teos oli jopa pelottava.

Seuraavana aamuna lähdimme aikaisin kohti Wanakaa. Ajoimme Arrowtownin läpi ja kävimme siellä kahvilla ja ostamassa tuliaisia. Arrowtown on suloinen pieni kylä rinteiden juurella ja pienen joen varrella. Se on täynnä puita, jotka nyt olivat kirkkaan punaisia – aivan kuten syyslomallakin, jolloin kävimme nopeasti pyörähtämässä siellä.

Otagossa maisemat ovat puhdasta kultaa ja autolla ajaminen viihdettä.


Wanakassa majoituimme ystäväni perheystävän taloon. Talo oli valtava, upeiden maisemien äärellä ja täydellinen paikka opiskelulle, leffojen katselulle ja syömiselle. Saimme aamuisin katsoa suoraan sängystä Wanaka-järveä ja Roy’s Peakea, sekä mahtipontista vuoririviä lumihuippuineen. Ah ihanuutta! Wanakassa joimme kahvia, söimme kunnolla, opiskelimme ihanassa luksusympäristössä ja hyppäsimme lentokoneesta.

Kyllä, se oli sunnuntain pääohjelma. Olimme varanneet laskuvarjohypyn Wanaka Skydiveltä. Ajoimme iltapäiväksi Wanakan pikkuruiselle lentokentälle, jossa meitä odotti ohjevideo, räikeän oranssit haalarit, turvavarusteet, täytettävät paperit, hirviömäinen vaaka (siis ihan tavallinen vaaka, mutta hirviömäinen siksi, että siihen piti mennä viiden vaihtokuukauden jälkeen) sekä laskuvarjohypyn ammattilaiset, joihin meidät kiinnitettiin hyppyä varten.


Meille annetut ohjeet olivat selkeät ja ne toistettiin useaan kertaan: Lentokoneesta hypättäessä, kun olet oven luona, työnnä lantiosi eteenpäin, jalat taaksepäin ja pää takana olevan ammattilaisen olkapäälle. Nousimme ilmaan 12000ft korkeuteen ja ihailimme maisemia, mutta ammattilaiseni katseli surffivideoita koneessa. Muut saivat myssyt päähänsä ja lasit silmilleen, mutta ammattilaiseni ojensi minulle omani vasta viime metreillä. Kun siirryimme istuma-asennossa oven luo, hän kertoi minulle, että me kokeilemme erilaista tyyliä, ja että minun pitäisi siirtää jalkani ei ovea kohti vaan etuosaa kohti. Tottelin uusia ohjeita, mutta pidin vanhat ohjeet myös visusti mielessäni. Olinhan avoimessa lentokoneessa 12000ft korkeudessa.

Sitten hän yllätti minut, emmekä hypänneetkään koneesta perinteisellä tyylillä vaan selät edeltä niin, että pyörähdimme ympäri. Hetken näin taivaan, ja sitten tipuin pilvien läpi pää alaspäin, kunnes olin vatsa alaspäin ja näin Wanaka-järven ja vuorien huiput.

IMG_2785.JPGIMG_2694.JPGIMG_2720.JPG

Mieletön tunne! Kun ammattilainen taputti olkapäähäni kahdesti, irrotin otteeni valjaistani ja olin X-asennossa. Nenääni meni niin raikasta, kylmää ilmaa, että kutitti. Ammattilaiseni kysyi, olenko kunnossa. Olin. Kiidimme alas kunnes ammattilaiseni avasi sinikeltaisen laskuvarjon. Olimme ensimmäisten joukossa perillä vaikka olimme lähteneet yhtenä viimeisimmistä. Kiitin ammattilaistani, sanoin että ”It was amazing” ja hän sanoi että minä olin. Kun ystäväni laskeutui maahan kävelimme ottamaan turvatavarat ja haalarit pois.

Maan kamaralle jäänyt ystäväni kysyi, että olimmehan me ne oranssit laskuvarjot. Häntä harmitti, kun kerroin että olin ollut sinikeltainen – hän oli ottanut väärästä ihmisestä kuvia. Mutta sitten meitä alkoi naurattaa, kun kuulimme että ystäväni vierellä seissyt perhe oli luullut sinikeltaista laskuvarjoa heidän Harrynsa laskuvarjoksi, ja he olivat päivitelleet sitä miten Harry oli hypännyt villisti koneest aja kieppunut ympäriinsä matkalla alas. Hahaa.


Seuraavana päivänä ajoimme Clyden, toisen uskomattoman suloisen ja sympaattisen pikkukylän, kautta Dunediniin. Söimme ja palasimme kokeiden pariin. Taivaalta laskeutumisen keveys ja kokeisiin luku toimi hyvin yhdessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s