Ennen loppukiriä

Yritän tiivistää viimeaikojen tekemiseni tähän postaukseen, koska olen laiminlyönyt tätä blogia.

 • Maori-tanssiesitykset:

Ystäväni naaprussa käy Maori-tanssikurssia, johon kuului pari kapa haka -esitystä. Esitykseen kuului mahtavat esiintymisasut, laulu ja ilmeily. Rauhallinen, merituulimainn melodia vaihtui raivokkaaseen hakaan hetkessä ja kansainväliset opiskelijatkin heittäytyivät täysillä. Kapa hakasta voi lukea lisää wikipediasta.​​

 • Ocho:

Ocho, Otago Chocolate Company sijaitsee Vogel Streetillä. Se on pieni paikallinen suklaatehdas jonka ohessa on pieni, suloinen kaakaokahvila. Ocho tekee herkullista tummaa suklaata erilaisilla mauilla, kuten Manuka-honey, suolakaramelli, chili ja niin edelleen. Kaakaot sopivat täydellisesti sadepäivään ja niiden mukana tuli pieni, ihastuttava vispilä sekoittamiseen.


 • BYO:

BYO tarkoittaa Bring Your Own. Jos ravintolassa on BYO-ilta tai jos ravintolassa BYO on sallittu, se tarkoittaa että sinne saa tuoda oman viinipullon. Paikalliset sanoivat tämän olevan hyvinkin kiwi ja kiva juttu, joka on pakko kokea. Vaikka ruoka turkkilaisessa ravintolassa oli hyvää, oma BYO-kokemukseni jäi vähän mitäänsanomattomaksi. Ravintola oli tyhjä meitä lukuunottamatta ja asiakkaan piti maksaa neljä dollaria siitä, että saisi juoda oman viininsä.

 • Farmi-seikkailu:

Kirjoitin aikaisemmin farmista, jolla ystäväni työskenteli vuosia sitten. Teimme come backin, suunnitelmissa opiskelu ja ajelu ympäriinsä. Perjantai-iltana, kun saavuimme, meitä odotti ihana illallinen ja ennen nukkumaanmenoa paahdoimme vaahtokarkkeja takassa. Maisemat olivat yhä upeat, mutta aivan eri tavalla, nimittäin lumi oli päättänyt tulla hiukan aikaisin. Seuraavan aamuna aamiaisen jälkeen lähdimme ajamaan. Lumi suli kovaa vauhtia.


Kiersimme järviä autollamme ja söimme piknikin. Kun jatkoimme matkaa, ystäväni ajoi kiveen ja autosta alkoi vuotaa öljyä. Ajoimme pieneen kylään tarkistamaan auton huoltoasemalla (ah, paikallisten pikkukylien ystävällinen väki: oma automme sai isoisä-, isä- ja pikkupoikamekaanikkojen huomion)  sillä välin kun otimme ystävämekaanikkoomme yhteyttä. Sitten ajoimme hänen korjaamolleen.

Siellä vietimmekin sitten loppupäivän. Piha kävi leikkikentästä ja vanhat autoromut kelpasivat kiipeilytelineistä. Automme ei näyttänyt hyvältä ja se jäi sinne viikoksi. Mekaanikkoystävämme ajoi meidät farmille illalliselle Elefanttikivien kautta. Elefanttikivillä kuvattiin ensimmäisen Narnia-elokuvan lopputaistelun loppukohtaukset. Kummallisen muotoiset kivet iltahämärässä ovat ehdottomasti yksi suosikkimiljööistäni koko Uudessa-Seelannissa. Niin mystinen paikka ja hetkessä tuntui, että ympäröivää maailmaa ei ole ollenkaan. (Siitä ei ole valitettavasti kuvia, mutta googlettakaa Elephant Rocks Duntroon ja katsokaa Narnian eka leffa, se kohtaus jossa kaikki tuntuu kuolevan ja sit ne ei kuolekaan.)


Seuraavana päivänä ajoimme mekaanikkoystävämme kanssa ympäri farmia, ihaillen lumisia maisemia. Matkalla takaisin Dunediniin pysähdyimme Moerakiin ja lauloimme Greasen biisejä.

 • Nuha ja silmät:

Olen myös sairastanut nuhaa. Paikalliset talot ovat kylmiä ja lämmittäjät käyvät täysillä ja kuivaavat ilman. Kuiva ilma kuivatti yllättäen silmäni. Onneksi opiskelukaverini opiskelevat lääkäreiksi ja farmaseuteiksi.

 • Työhaastattelu:

Kun palaan täältä, Suomessa on kesä, joten kesätöiden – tai edes syystöiden – hankkiminen on iso huoli. Yhden mahdollisen paikan kanssa sovimme Skype-haastattelun ja varasin kotikatuni opiskelukeskuksesta huoneen. Rakensin kirjoista läppärin alle tornin, jotta näyttäisin mahdollisimman professionaalilta. Mielenkiintoinen kokemus, yllättäen suomen puhuminen tuotti ongelmia.

 • Gin-baari:

George Streetillä sijaitsee ystäväni suosikiksi muodostunut Gin-baari Zanzibar, jota pitää ruotsalainen pari. Vietimme siellä yhden illan, ajoittain puhuen ruotsia, ajoittain maistellen erilaisia ginejä ja välillä pelaten korttia. Tosi sympaattinen paikka ja sympaattiset omistajat!

 • Tanssi-esitys:

Yksi ystäväni kävi Maori-tanssikurssin, toinen tavallisen tanssikurssin. Olen päässyt siis katselemaan tanssia. Tanssikurssin opettaja ei ollut kuulemma paras mahdollinen persoona, mutta esitykset olivat viihdyttäviä vaihtelevasta tasosta huolimatta.

 • Study hangout:

Kokeet lähestyvät, kaikki jatkavat stressaamista. Vietimme yhden lauantain opiskelukeskuksen ryhmäopiskeluhuoneessa, mukana Farmer’s marketilta hommatut eväät.

 • Flat party:

Ystäväni, joka ei asu Uniflatsissa, piti kotibileet, koska yksi hänen kämppiksistään palaa Yhdysvaltoihin talven ajaksi. Talossa asuu erilaisia, eri-ikäisiä ihmisiä eripuolilta maailmaa ja vieraatkin olivat hyvin erilaisia. Todella mahtavaa päästä välillä pois (kv-)opiskelijakuplasta.

 • Small talk:

Olen myös puhunut small talkia! Eräs tyttö kirjastossa tarjosi karkkia, jonka oli saanut joltakin esitteidenjakajalta. Hän oli kasvissyöjä, joten ei voinut syödä sitä, sillä siinä oli liivatetta. Sitten hän kertoi siitä, että opiskelu on rankkaa. Paljon yksityiskohtia. Lopulta hän pyysi anteeksi valttiamista. Sanoin, että ei haittaa.

 • Jooga:

Käyn yhä joogassa! Se on joka viikko helpompaa ja kivempaa! Ohjaaja osaa yhä nimeni!

 • Valokuva lehteen:

Meistä otettiin yllättäen valokuva lehteen ja yliopiston ja Uniflatsin someen. Aiheena tulipalot ja palovaroittimet, sekä vähentyneet sohvanpoltot. Eivätpä tienneet, että meillä oli kokemuksia palovaroitinongelmista ja sohvatulipaloista. (EI OIKEASTI MITÄÄN NIIN KAUHEAA, KUIN MILTÄ KUULOSTAA: sohva pihalla syttyi kerran tuleen vahingossa, mutta saatiin sammutettua. Pelkkä nurkka paloi. Kerran yöllä palovaroittimet alkoivat piippaamaan useampaan kertaan.)

 • Sitsit:

Lukukauden viimeiset sitsit suomalaisen ystävän luona. Paikalla paljon amerikkalaisia ja  pohjoismaista yksi islantilainen, kaksi suomalaista ja yksi tanskalainen. Oli tosi hauskaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s