Oho, sinne meni kuukausi

Edellisestä postauksesta on melkein kuukausi, joka järkyttää minua, nyt kun pitäisi kirjoittaa kaikesta mitä on tapahtunut. Nytkin se on hankalaa, ei vain muistamisen, vaan myös valtavan kiireen vuoksi: Tentit on nurkan takana emmekä me suostu hidastamaan vapaa-ajan tekemisenkään kanssa.

Pizza-vaahtokarkki-sushi-viikonlopun aikana, jolloin viimeksi kirjoitin, taistelin myös lenkkarien löytämisen parissa. Miten hankalaa voi olla? Dunedinissa on kyllä pieniä kenkäputiikkeja ihan tarpeeksi, minä vain olen valikoiva. Lenkkareita metsästäessä George Streetin ja muiden katujen kaupat tulivat tutuksi. Täällä on katutaiteiden lomassa tosi söpöjä kierrätyskauppoja, kuten yksi Stuart Streetillä – jonka nimeä en muista. George Streetillä ihastuin Moi-sisustuskauppaan (bongattavissa nordic design), Ascolorsiin ja Hufferiin, suosittuun uusiseelantilaiseen merkkiin. Tuon jonkun verran uusia vaatteita mukanani, mutta en läheskään niin paljon kuin voisin.


Kokkailu naapurissa on vain tullut normaalimmaksi ja normaalimmaksi. Huomasin tämän tänään, kun pari kuukautta sitten ostamani oliiviöljypullo ei ole tyhjentynyt juuri ollenkaan. Päivällä puhumme siitä, mitä kullakin on kaapissaan ja sitten yhdistämme voimamme naapurin keittiössä. Kerran nappasin ainekset ja kokkasin yksin kaverilleni hänen keittiössään, koska hänellä oli luento. Ihanaa kommuuniasumista! Minusta tuntuu, että muutenkin eletään Frendit-elämää: Asutaan lähellä toisiamme, kokoonnutaan aina samassa olohuoneessa ja keittiössä, oli asukkaat paikalla tai ei. Ja käydään paljon kahviloissa.


Dunedinin kahvilat – niitä tulen kaipaamaan! Paikan sydämessämme ovat ansainneet ja yhä vain pitäneet The Fix, The Perc Coffee, Modaks Espresso ja yksi kahvila, jonka nimeä en nyt muista, joka muistuttaa myyjän ja sisutuksen takia minua Studio Ghibli-maailmoista. Pakko piirtää jossakin vaiheessa myyjä Ghibli-tyylillä.Opiskelu on mennyt ihan hyvin. Mid-semester breakin jälkeen tahti vähän laantui, mutta koska kokeeni ovat niin aikaisin, olen saanut nyt lukea artikkeleita ja kirjoittaa muistiinpanoja täysiä päiviä. Kaikki esseet ja esitelmät ovat kuitenkin takana. Kriminologian opiskelu täällä oli mahtava valinta: oma ajatusmaailmani on laajentunut ja nyt on taas vähän vainua siitä, mitä voisin haluta tehdä elämässä seuraavaksi. Pakko sanoa kyllä, että stressi vie meitä kaikkia välillä tunteiden ääripäästä toiseen.

Yliopiston vieressä on Otago museo, jossa on muun muassa ihana korkea kasvihuone, jossa sadat isot perhoset lepattelevat. Ihana paikka! En erityisemmin perustanut aikaisemmin perhosista, mutta niiden lento on jotenkin ihanaa katsottavaa, vaikka se ei ole sulavaa tai mahtipontista. Samassa museossa on planetaario, jonne mennessäni nukuin kaksi kolmasosaa koko esityksen ajasta. Hups. (Esitys vaikutti ihan hyvältä, mä vaan olin ihan poikki ja ne nojatuolit oli tosi mukavia!)


Halusimme levittää ystävillemme pohjoismaisia perinteitä, joten järjestimme sitsit! Alkuvuodesta ystävämme järjesti yhdet, ja nyt seurasimme hänen sitsit-malliaan: Kaikki vieraat oli jaettu johonkin ruokaryhmään (alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka) ja jokainen toi jotain ruokaa. Me tarjosimme shotin ja koristellun pitkän pöydän. Pöytiä ja tuoleja sai lainaan Uniflatsiltä, joka oli tosi auttavainen, mutta hidas vastaamaan viesteihin. Lauloimme perinteisiä sitsit-lauluja, englanninkielisiä lauluja (muun muassa Green Dragon -laulu Taru Sormusten Herrasta), englanniksi käännettyjä sitsit-lauluja ja lopulta monia kappaleita Spotifyn Uuden-Seelannin Top 50 -listalta. ABBA, Rihannan ”We found love in a hopeless place” (We found love in Hawke’s Bay) ja Disneyn Moana laulattivat myös.


Seuraavana aamuna siivouksen lomassa söimme pannukakkuja ja luimme pöydällä olleen vieraskirjapaperin viestejä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s