Maatilaviikonloppu

Yksi ystävistäni täällä työskenteli vuosia sitten reppureissauksen lomassa maatiloilla ja löysi lopulta maatilan, jossa viihtyi neljä kuukautta. Ystävystyttyään maatilan perheen kanssa hän kävi siellä jälkeenpäinkin lomalla. Nyt häntä pyydettiin tulemaan viikonlopuksi vahtimaan koiria ja me saimme tulla mukaan. Viikonloppu oli yksi parhaista kaveriviikonlopuista ja lisäksi aito, erityinen Uusi-Seelanti-kokemus.

Lähdimme Dunedinista pohjoiseen perjantai-iltapäivänä. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme maatilalle. Vaikka talon väki ei ollut paikalla, minulla oli tervetullut olo meille kirjoitettujen viestien ja meille valmistetun ruuan vuoksi. Yövyimme vaatimattomassa mökissä kukkulaisten niittyjen laidalla, mutta söimme, kokkasimme ja opiskelimme päätalossa, joka oli idyllin ilmentymä. Keittiö, jonka yksi seinä ja osa kattoa muistutti kasvihuoneen seinää ja kattoa, sulatti sydämeni.

Maatila on valtava ja sijaitsee Narnian taistelukohtauksen kuvauspaikan lähettyvillä. Lukuisia kukkuloita vuorien välissä ja yksi ujo joki. Näiltä laajoilla lääneillä lehmät ja lampaat vaeltavat ja elävät vapaasti. Jos ymmärsin oikein, lampaita oli yli kymmenentuhatta ja lehmiä vielä iso kasa päälle. Tämä eläinten vapaus ja hyvinvointi teki maatilakokemuksesta erityisen enkä kaivannut hetkeäkään Suomen jättinavettoja. Loppujen lopuksi koirat kuitenkin veivät kaiken huomioni. Eniten leikimme parin isomman koiran ja yhden pennun kanssa.

Ensimmäisenä iltana ajoimme katselemaan auringonlaskua. Taivas oli vaaleanpunainen. Palattuamme taloon kokkasimme ja söimme paremman illallisen kuin pitkään aikaan.

IMG_2018IMG_2021

Seuraavana aamuna brunssiaamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan pitkin kukkuloita. Ensin pysähdyimme rinteelle ihastelemaan karuja ja jyrkkiä vuoria edessämme. Sitten ajoimme istuskelemaan joen rantaan. Kaverini maasturinajotaidot yllättivät minut.

IMG_2036IMG_2062IMG_2216IMG_2233

Olimme kuitenkin sopineet, että aikaa oli jätettävä opiskelulle, joten sen iltapäivän me luimme ja kirjoitimme. Välillä menin vahtimaan pentua, kun pari ystävääni menivät viemään isommat koirat juoksulenkille. (Olin unohtanut miten ikävä minulla on koiria!) Läksyt etenivät rauhallisessa, siistissä ympäristössä. Siinä olohuoneessa oli Feng Shui kohdallaan. Pitää varmaan sisustaa oma huone uusiksi Dunedinissa.

IMG_2245Iltapalaksi teimme sushia. Ensimmäistä kertaa syön kotonatehtyä sushia! Se oli tosi hyvää. Avasin kotoa lähetetyn Ässä Mix -pussin ja sitten arvuuttelimme toistemme tulevaisuuksia. En ole pitkään aikaan nauranut niin paljon.

Sunnuntaiaamun brunssin jälkeen istuimme olohuoneessa – osa piirteli (mä), osa kutoi, osa kirjoitti esseitään. Talon väki saapui paikalle ennen lounasta ja lounaan jälkeen lähdimme ajamaan kotiin juurileivotut muffinssit mukanamme. Ah, mikä viikonloppu. Taas.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s