Päänsisäistä pääsiäistä

Kummallista, miten täällä pääsiäisen värit, keltainen ja oranssi, löytyvät puiden lehdistä ja ne löytyvät yhä useammin maasta. Tästä nurinkurisuudesta huolimatta kuuntelen folkia ja koen kulkevani kohti kesää.

Syksyistä syksyyttä on korostanut keskiviikosta alkanut ja viimein tänä aamuna, lauantaina, päättynyt sade. Suunnitelmat uima-altaalle kävelemisestä ja shoppailemaan tai rannalle tepastelemaan lähtemisestä siirtyivät hamaan tulevaisuuteen.


En tiedä, olisiko minulla ollut niille hirveästi aikaakaan. Ensimmäinen essee on varjostanut ahdistavasti aikataulua ja omistin pelkille muistiinpanoille aivan liian paljon aikaa. Englanniksi kirjoittaminen on tosi pelottavaa, koska pelkään kaikkien lauseiden näyttävän lopulta samalta. Googlaan synonyymejä jatkuvasti pään lyödessä tyhjää: turhauttavaa, kun osaisin sanoa tämän ajatuksen lukemattomilla eri tavalla suomeksi, mutta jostakin syystä englanniksi se tulee ulos paperille vain sillä tavalla miten olen sen jostain muualta lukenut.

Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten kaikki esseet ja muut tehtävät ovat jakautuneet lukukaudelle vähintään viikon päästä toisistaan. Kurssien koepäivät julkaistiin juuri: Koejaksomme, joka alkaa kesäkuun alussa, päättyy minulla jo 13. päivä, yli viikon aikaisemmin kuin lukukausi (ja vuokra) virallisesti päättyy. Muut eivät ole niin onnekkaita, enkä oikein tiedä mitä teen täällä sen viimeisen viikon. Pois lähteminen aikaisin ei houkuta.

Opiskelujen lomassa ruuan ääressä tapaaminen on luontevaa ja ruokailut venyvätkin tuntien pituisiksi. Tällä viikolla nautimme porukalla Velvet Burgereista (kaksi yhden hinnalla tiistaisin!) ja suklaamunasta kahvissa. Tein pinaattilättyjä, jotka onnistuivat ihmeen hyvin ja leivoin kwarkin (quark) avulla rahkapullia, joissa olisi parantamisen varaa. Koti maistui suussa, kun söin ruisleipää/smørrebrødiä tanskalaisen ystäväni luona.

Pitkäperjantai-iltana söimme pääsiäisillallista pienellä porukalla ja pelasimme arvuuttelu- ja totuusleikkejä. Lammas maistui – ihme kyllä – onko minusta tulossa kiwi? Puhuimme MBTI-persoonallisuuksistamme, muistelimme pääsiäistraditioitamme.

Täällä suosittu vaahtokarkki-suklaa-yhdistelmä toistui naapruissa Cadbury-tehtaassa tehdyissä pääsiäisherkuissa, creamy eggseissä, joita saa eri mauissa. Myös sellaisena, että kun litteää suklaamunaa puraisee, sisällä keskellä valkoisen vaahtokarkin ympäröimänä on keltuaisena keltaista vaahtokarkkia. Kaupassa pari kuukautta pyörineet hot cross bunsit ovat kuulemma myös perinteinen pääsiäisherkku. Yhdysvaltalainen ystäväni oli saanut paketin kotoaan ja tarjosi meille ikonisia peepsejä.

En tiedä onko minulla kova ikävä kotiin: kaipaan joitakin yksityiskohtia ja kevään heräämistä. Pääsiäinen ei näyttänyt eikä tuntunut pääsiäiseltä. Eniten kuitenkin hirvittää, että vähän yli kahden kuukauden päästä olen matkalla takaisin Suomeen.


Kaipaan nyt: (tiedän, että on liian aikaista, mutta) hiirenkorvia puissa, pajunkissoja, kangaskassia, Yrjönkadun uimahallia, Mignon-munia, pashaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s