Ruokareittini Keskimaassa

Ennen lukukauden alkua kiersimme Pohjois- ja Eteläsaarella kaupungista toiseen oppien Uudesta-Seelannista. Ruoka on iso osa minua, rakastan ruokailua, ja tiesin sen olevan yksi arjen osa, jossa kulttuurishokki iskisi ja kovaa. Siksi päätin listata hyviä ruokakokemuksiani matkan varrelta toisille.

Auckland

Laskeuduimme lentokoneella Aucklandiin ja ikävä Suomea nousi palana kurkkuun samalla hetkellä kun kävelimme lähimpään ruokakauppaan, jonka valikoima ja tuotteiden tuttuus herätti epävarmuuden tunteen. Erinomaisia ruokakokemuksia koin kuitenkin kahviloissa The Humble Villager (256 Manukau Rd) ja Mojo (6/34-40 Queen St).

img_2649

Ainakin omaan ruokakokemukseeni kuuluu tiiviisti paikan viihtyisyys ja tunnelma. Molemmissa kahviloissa oli viihtyisää, astiat olivat kauniita ja tunnelma rauhallinen. The Humble Villager oli kauempana keskustasta, mutta lähellä viehättävää Broadwayta. Henkilökunta oli ystävällistä, sisutus mainio ja elämäni ensimmäinen skonssi sulatti sydämeni. Mojossa oli mukavaa, vaikka meillä oli matkatavarat mukana. Kahvit olivat maineensa veroisia, herkullisia. Mojo-kahvilan bongaaminen myöhemminkin reissun aikana oli helpotus.

fullsizerender-8

Sympaattisesti sisustettu oli myös Q-teatterin kahvila Queen Streetillä. Siellä oli mukava viettää iltaa. Vessat olivat erinomaisen siistit ja palvelu loppuun asti ystävällistä. Kahvi oli hyvää.

Waiheke

Waiheke-saarella vietimme aurinkoisen ja rennon päivän. Etsimme rantahengailun jälkeen paikkaa kahvin juomiseen. Valitsimme paikaksi Fenice Cafe & Restaurantin, mutta  päädyimmekin tilaamaan ruokaa: salaatin ja lohi bruchetat. Lohi oli parasta, mitä olin syönyt ulkomailla ja ateria oli hyvin kevyt. Juuri sopivaa ruokaa hellepäivänä, jolloin poltimme naamamme – ainakin minun kohdallani – riekaleiksi.

Hamilton

Kauniita kahvipaikkoja näimme Aucklandin lisäksi Hamiltonissa, kun astuimme sisään Victoria Streetin Hazel Hayesiin, jossa nokkelasti valitut värit ja puiset huonekalut kaunistivat särmikästä kahvilaa. Ostamamme skonssi ei tuottanut pettymystä ja tarjolla oli useita erilaisia keksejä, muffinsseja ja kakkuja. Paikka vaikutti olevan myös paikallisten suosiossa. Jälleen eriparia olevat astiat ihastuttivat. Kahvilassa oli mukava istuskella, seurata sivusilmällä katua, bongata yksityiskohtia sisustuksista, kuulla eläväistä puheensorinaa ja kirjoittaa kortteja kotiin.

img_2765

Toisena päivänä Hamiltonissa söimme uskomattoman edullisesti hälyttävän hyvää ruokaa saman Victoria Streetin The Bank Bar & Brasserie -ravintolassa. Sekä vegaanisia että gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi, ilmapiiri oli mukava ja sisutus tyylikäs, muttei luotaantyöntävän tyylikäs. Söimme salaatin ja ravioleja paikallisella juureksella, herkullisella kumaralla – molemmat olivat erittäin hyviä. Ja mainitsinko jo, että ruoka oli uskomattoman edullista? (lounas 12 NZD neljään asti. 12 NZD on suunnilleen 8,12€) Päivittelin sitä melkein koko matkan takaisin hostellille.

Matamata

Palattuamme Hobittilasta takaisin Matamataan, kävimme syömässä lounasta suositussa Workman’s Cafe Barissa. Kasvispastamme oli hyvän makuista ja tomaattikastike erittäin onnistunutta. (Minulla on paljon kokemusta tomaattikastikkeesta, joten olen periaatteessa ekspertti.) Tarjoilija oli hauska ja aidon sympaattinen, seinistä roikkui vanhoja matkaradioita. Workman’s Cafe Bar sijaitsee osoitteessa 52 Broadway, eli korttelin päässä Matamatan I-Sitesta, eli turisti-infosta.

Rotorua

Rotoruassa hyvin syöminen ei ollut haaste, sillä sieltä löytyi Eat Street, katu, jolla sijaitsee erilaisia ravintoloita vieretysten. Päädyimme intialaiseen ravintolaan ja istuimme ulos, sillä kadulla oli elävä, mutta rauhallinen tunnelma. Ruokavaihtoehtoja oli enemmän kuin tarpeeksi ja palvelu oli jälleen kerran tehokasta sekä ystävällistä. Ikävä tai mitäänsanomaton asiakaspalvelukokemus näyttää täällä päin maailmaa olevan poikkeus.

Wellington

Musessa söimme kuppinuudelien ja valmiskeiton lisäksi Muse-ravintolassa (56 Victoria St) lounaan. Tarjolla oli hyvällä tavalla yksinkertaista ruokaa, jonkinlaisia paistettuja lohi-perunamuussipihvejä (mieleeni tuli Espanjan croquetas) ja rucolasalaattia juustolla. Herkkua.

IMG_3065.png

Christchurch

Christchurch oli kohteena hyvin inspiroiva, ihmisten asenteen ja yhteisöllisyyden vuoksi. Moderneja ja värikkäitä taideteoksia kadun kulmilla – äitini suosikki oli viljoja esittävä patsas, flour power – kehysti kivasti värikäs ruokakokemuksemme ravintola Mexicossa. (201 Manchester St) Lyhyesti sanottuna: Herkullista, tunnelmallista, tavattoman ystävällistä. Ihana sisustus satoine tauluineen ja värikkäine seinineen jäi mieleen. Ruoka ei ollut mitään tavanomaista texmexia: Kukkakaali-chorizo- ja lehtikaali-sieni-quesadillat olivat todella maukkaita. Alkupalana söimme astetta parempia nachoja astetta paremmassa quacamolessa. Nami!

fullsizerender-9
Teimme myös itse avokadopastaa. Aika nopea ja sopiva hostellissa tehtävä ruoka!

Christchurchissa on myös todella sympaattinen katu, jonka varrella kävimme kahvilassa. Kadun nimi taisi olla New Regent Street. Mainio paikka istuskeluun ja ympärillä olevan elämän katseluun, kodikas ja suloinen.

IMG_3066.png

Vaikea sanoa, mikä paikka oli paras, koska aina paikasta lähtiessä tuntui siltä, että oli valtava ruokahype päällä. Vahvimmin mieleeni jäivät kuitenkin The Humble Villager ja ensimmäinen skonssini, Mexico ja upea tunnelma sekä kodikas, terveellinen, edullinen ja paikallisten suosima The Bank.

Dunedinin parhaisiin ruokakokemuksiin keskityn myöhemmin omassa postauksessa, sillä sanottavaa kerääntyy varmaan enemmän kuin 11 päivässä matkustellessa.

Advertisements

3 thoughts on “Ruokareittini Keskimaassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s