Valmistautuminen vaihtoon

Lukukausi vaihdossa hiipii lähemmäksi ja lähemmäksi: Tänään on enää 22 päivää lentoon ja 24 päivää Uuteen-Seelantiin. Tekemistä on riittänyt, vaikka hakuvaihe oli mielestäni ehdottomasti hektisin. Käyn läpi asioita, joiden avulla olen valmistautunut tai tulen valmistautumaan vaihtoon, pakollisia ja vähemmän pakollisia. Äärimmäisen iso apu itselleni olivat otagon ohjeet.

 1. Ilmoittautuminen: Ensimmäinen asia, jonka tein hakutulosten saavuttua, oli paikan vastaanottaminen. Se kävi Otagon yliopiston tapauksessa helposti heidän eVision-sivuillaan. Tuloksien mukana tuli linkki ja ohjeet. Sitten se oli virallista.
 2. Viisumi ja passi: Passini menisi vanhaksi 3.2.2017, joten uusi piti hommata, ennen kuin minun kannattaisi hakea viisumia. Itselle sopivan viisumin valitseminen ja sen haku tapahtui hyvin yksinkertaisesti netissä. Kannattaa varautua siihen, ettei hakeminen tapahdu yhdeltä istumalta vaan erilaisia todistuksia pääsee hankkimaan ja skannaamaan ennen kuin on valmis.
 3. Asunto: Kaikilla kansainvälisillä opiskelijoilla on mahdollisuus Otagon yliopistossa asua asuntolassa. Asuntoa kannattaa hakea nopeasti, jotta pääsy varmistuu. Noin kuukausi hakemisen jälkeen sain sähköpostia, jossa kerrottiin tuleva osoitteeni. Asunto sijaitsee hyvin lähellä yliopistoa, mikä on mahtavaa. Myöhemmin sain myös kuulla ketkä asuisivat samassa solussa kanssani. Pääsin myös lähettämään sähköpostia Kiwi Hostille, eli solussa asuvalle paikalliselle opiskelijalle.
 4. Vakuutus: Vaihdon vaatimuksena oli se, että opiskelija sitoutuu hankkimaan vakuutuksen. Otagon yliopisto suositteli Studentsafe-vakuutusta, joka oli helppo hankkia samalla kun ilmoittautui lukukaudelle.
 5. Kurssit: Kursseille kannattaa ilmoittautua ajoissa yliopiston eVision-sivun kautta. Vaikka olin tehnyt jo aikaisemmin opintosuunnitelman tarkastelin vielä hiukan tarjontaa. Päädyin samoihin kursseihin kuin aikaisemmin ja onnekseni niiden kanssa ei tullut päällekkäisyyksiä.
 6. Opintotuet: Hain tavallaan uutta opintotukea vaihto-opiskeluajalle. Minun tapauksessani tuki kasvoi hiukan. Päätin tehdä tämän ajoissa, jotta ongelmien sattuessa olisi vielä aikaa korjata hakemusta ja lisätä sinne esimerkiksi tarvittavia todistuksia.
 7. Lennot: Hankin lennon yhteen suuntaan ennen kuin hinnat ehtivät nousta liian suuriksi. En ottanut halvinta vaihtoehtoa, vain noin sata euroa kalliimman, mutta melkein puolet lyhyemmän. Lentomatkani Aucklandiin kestää 28h, josta reissaan maata pitkin Dunediniin.
 8. Muuttoilmoitus: Sivuilla muuttoilmoitus.fi ilmoitin muuttavani Uuteen-Seelantiin kevääksi. Aion myös ilmoittaa ulkoministeriölle netissä muutostani kaiken varalta.
 9. Pankki: Viisumia varten hain pankista kaikenlaisia todistuksia. Kun avaan tilin Uudessa-Seelannissa, toivon että todistuksista on hyötyä.
 10. Reseptit ja rokotukset: Uuteen-Seelantiin ei tarvitse mitään erikoisempia rokotuksia, mutta kävin päivittämässä muun muassa jäykkäkouristusrokotteen. Lisäksi pyysin englanninkielisen reseptin/todistuksen päänsärkylääkkeilleni, jotka aion viedä mukanani. Kaiken varalta.
 11. Lähtöyliopiston materiaali: Helsingin yliopisto suositteli viemään esitteitä ja muita materiaaleja kiinnostuneille Otagoon.
 12. Valokuvia: Otin kännykällä kuvia valokuvista vanhoissa albumeissamme koti-ikävän varalta. Harkitsen myös erilaisten kauniiden korttien ja reissukuvien ottamista mukaan sisustamista varten.
 13. Ystävät: Yritän nähdä mahdollisimman paljon ystäviäni ennen vaihtoon lähtöä, vaikka hyvästien jättäminen on ehkä vaikeinta, eikä se koskaan tule onnistumaan. Puoli vuotta ei ole NIIN pitkä aika, mutta mielestäni se on aivan tarpeeksi pitkä aika.

Siinä tapoja, joilla valmistauduin vaihtoon. Lisään mahdollisesti listaan kohtia sitä mukaa kun uusia tehtäviä ilmenee ja muistuu mieleen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s